NetStüdyo Blog Sayfası

Sagalassos Sergisi Sanal Tur Yapı Kredi Kültür Sanat

Sagalassos Sergisi Sanal Tur Yapı Kredi Kültür Sanat

Sagalassos Sergisi Sanal Tur Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 75. yılı kapsamında hazırladığı ve 27 Kasım 2019 – 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında serginin gezilmesine açık olacakken bir anda Covid-19 virüsünün ülkemizde yayılmasından dolayı Mart ay’ı içerisinde kapanma kararı aldı. Sagalassos Sergisi planlanan kapanma tarihinden 2 ay öncesinde ani bir kararla kapandı ve “nasıl olsa daha gezmeye zaman var mayıs sonuna kadar açık” diyenler bu eşsiz tarihi sergiyi kaçırdılar. Bundan sonra sanal olarak gezme fırsatınız var ve her ne kadar fiziksel gezintinin yerini almasa da bazıları için sanal sergi gezmeyi sevmese de hiç görmemekten çok daha iyidir diye düşünüyorum. Yapı Kredi Kültür Sanat sanal sergi kavramını önemseyerek sergiyi gezmekten mahrum olan insanların, Sergigez in de katkılarıyla serginin sanal olarak da olsa gezme ve görme imkanı sundu. Her ne kadar Sagalassos sanal tur ile oluşturulan sergisi fiziksel gezinmenin yerini almasada serginin daha uzun zamanda ve tekrar tekrar gezilmesini sağlamıştır. Sagalassos sergisi‘nin hazırlanması için sarfedilen çabanın hakkı serginin sanal tur’a dönüştürülmesiyle boşa gitmediğini düşünüyorum. Çoğu sergiler bir kaç kişinin emeği ile hazırlanır 1 ay sergilenir ve ulaşılmasını istediği kitlelere ulaşmadan kaldırılır ve bir sonraki sergi hazırlıkları yapılır. Bu bana göre sarfedilen emek ve çabanın karşılığını tam olarak verememektedir. Tamam emek karşılığında herkes maddi hakkını almıştır ama manevi hakkı almak serginin hala var olduğunu, yaşadığını ve hala insanlarla buluştuğunu bilmek maddi hazdan çok daha değerlidir.

Sagalassos 3D Sanal Tur

Sagalassos sergisi sanal tur olarak hazırlanıp sunulmasında hakkı geçen öncelikle Yapı Kredi Kültür Sanat ve daha sonra herkese teşekkür ederiz. Gerçekten çok iyi bir çalışma olmuş ve bundan sonra sergilerin sanal tur haline getirilmesi için biz de Netstüdyo olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Aşağıdaki ekrandan Sagalassos Sergisi Sanal Tur sergisini gezebilir ve yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Siz de bu tür Sanal Tur çekimleri yaptırmak isterseniz aşağıdaki iletişim numaralarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Read more →

Örnek Daire Sanal Tur Matterport Türkiye

Örnek Daire Sanal Tur

Örnek Daire Sanal Tur, inşaat firmalarının son zamanlarda tercih ettikleri yeni nesil teknolojik sunum olarak öne çıkmaktadır. Uzakta olan ya da gelmek için zaman bulamayan ama aynı zamanda satılık daire arayışında olan potansiyel kişilere sosyal medya üzerinden ya da whatsapp ile hatta mesaj yolu ile örnek daire sanal tur çalışmasını göndererek örnek daire hakkında detaylı bilgi edinebilir. Örnek dairenin içerisini projenin mimar ve iç mimarlarının katkılarıyla dekor düzenlemesi yaparak potansiyel müşterilere kolay ve hızlı olan, 360 derece panoramik fotoğraflardan oluşan örnek daire sanal tur sunumu hazırlamaktadır. İnternete ulaşabildiğiniz her yerden ve neredeyse her cihazla Tablet, Akıllı Telefon, Bilgisayar, Laptop Vb. teknolojik cihazlarla örnek daire sanal tur‘u 3D gezinti haline ulaşabilirsiniz.

3D Sanal Tur

3D Sanal Tur, Matterport kamerasıyla 360 derece fotoğrafları bir araya getirerek örnek daire sanal tur oluşturuyoruz. Panoramik fotoğraflardan oluşan, 360 derece sanal tur izleyicilere eşsiz bir gezinme imkanı sunmaktadır. Örnek daire ‘yi oradaymışçasına gezebilir ve proje hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Rahat ve Kolay bir gezi deneyimi sağlayan panoramik fotoğraflardan oluşan sanal tur 3D boyut kazandırarak hem gezilen yapının dıştan planını görmek hem de kolay bir şekilde içinde gezinebilme imkanı tanıyor.

İstanbul Konut Projeleri

İstanbul konut projeleri, en çok rağbet gören ve potansiyel satışın en çok mümkün olan projeler istanbulda yer almaktadır. İstanbulda Konut Projelerinin hazırladığı örnek daire yi kolayca satın alma arayışında olan kişilere Örnek Daire Sanal Tur çalışmasıyla ulaştırabilirsiniz.

Hakyapı OnLife İnşaat Projesi

Hakyapı tarafından başlatılan Hakyapı OnLife projesinin örnek dairesi hazır. Dilerseniz Pendik’e giderek yerinde gezebilir ya da bizim tarafından hazırlanan Örnek Daire Sanal Tur sunumumuzu inceleyebilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sanal Tur Avantajları

  • 360 Derece Görüntüleme
  • Tüm Teknolojik Cihazlarla Sanal Tur Olarak Gezinebilme.
  • Kolay ve Hızlı 3D Gezinti
  • 3D Sanal Tur Özelliği
  • VR Gözlük 3D Gezinti
  • Matterport Türkiye Resmi Servis Sağlayıcısı

 

Siz de Matterport teknolojisinden yararlanarak resmi servis sağlayıcısı aracılıyla konut projenizin örnek daire sanal tur çekimi yaptırmak için bize ulaşarak teklif alabilirsiniz.
Buraya tıklayarak whatsapp üzerinden yazışabilirsiniz ya da 0216 706 44 72 ve 0532 352 44 72 numaralarını arayarak bize ulaşabilirsiniz.

Read more →

Havadan Çekim Hizmeti

Havadan Çekim Hizmeti

Havadan Çekim Hizmeti, çekilen yerin Drone ile görüntü alarak konumun daha ayrıntılı ve anlaşılır şekilde gösterilmesi için çok önemlidir. Özellikle kurumsal şirketlerin imaj açısından kendini sergilemesi ve karşı tarafa olumlu bir izlenim bırakması için gereklidir. Özellikle yeni tamamlanan inşaat projeleri, villa peyzaj çalışmaları, çevre düzenlemesi, park ve bahçe düzenlemeleri, kamuya açık spor alanları, yürüyüş parkurları, dikili alanlar gibi yerlerin havadan drone ile görüntülenmesi zengin görsel imaj açısından önemli işleri yapan kurum, kuruluş ve şahıs şirketlerine referans olarak katkı sağlayacaktır.

Drone ile Havadan Çekim Hizmeti İşletmenize Ne Katkısı Olacaktır?

Drone ile Havadan Çekim, günümüz teknolojisi hep daha iyiyi yapmaya odaklanmış durumda, hep bir tık fazlasını yapmaya çalışmakta bu yüzden siz her nekadar piyasada bilinir olsanız da kendinizi yenilemezseniz sektore yeni giren işletmeler ciddi rakibiniz olacaktır. Yeni işletmeler kendi tanıtımlarını yapmak için mevcut olan en yüksek teknolojik hizmetlerden yararlanarak piyasada yer edinebilirler. Drone Kiralamak işletmenizin tanınmasına yardımcı olacak en önemli teknolojik hizmetlerden biridir. Tanıtım videonuzda havadan çekim görüntülerin olması size rakiplerinize gore bir adım ileriye taşıyacaktır. Websiteniz için görsel materiyallerin bir çoğunu drone kiralama yaparak temin edebilirsiniz.

Drone ile havadan çekim hizmeti

Drone ile havadan çekim hizmeti

Drone Kiralama Ücreti’nin Belirlenmesi.

Drone kiralama ücreti nasıl hesaplanır, neler dikkate alınarak teklif veriliyor.

  • Yapılacak olan işini belirli bir süreyi kapsaması (Konser, etkinlik vb.)
  • Proje bazlı, bitiş süresi belli olmayan işler (Klip, Film, Dizi, Reklam Çekimleri)
  • Şehir dışı yapılacak işler. (İstanbul dışındaki işler)
  • Tek pil ile çekilebilecek işler. (Evlilik teklifi, Belirli bir yerin bir kaç görselin ya da kısa havadan video çekiminin yapılması)
  • Havadan çekilen video’ya montaj yapılması.

Drone kiralama ücretine dahil olanlar;

  • DJI Phantom 4 Advanced + 3 adet DJI 5870mah 15.2v Batarya
  • IHA-0 tiacri sertfikaya sahip Drone Pilotu
  • Çekim yerine ulaşım. (İstanbul içi)

Drone Kiralama Phantom 4 Advanced

Drone Çekimi Sonrası Video Montaj ve Kurgulanması

Drone çekimi sonrasında elde edilen görüntülerin renk düzenlenmesi ve video montaj yapılarak istenilen süreye indirgeyerek kurgunun yapılması ek ücrete tabidir. İç materyallerin hazırlanması süreci içeriğine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Sadece havadan çekim materyallerin video klip haline getirilmesi 1-3 iş gününde tamamlanmaktadır. Drone Görüntülerinin farklı materyallerle harmanlanması dosyaların tedarik edilmesi sürecine bağlı olrak belirlenmektedir. Videoda seslendirme olması ve bunun senkronize edilmesi de oluşturulacak olan video’nun tamamlanmasına etki etmektedir.

DJI Phantom 4 Advanced Drone Kamera Özellikleri Neler?

  • 4K – 60fps video kaydı
  • Full Hd kayıtlarda 120fps kayıt imkanı
  • DNG-RAW formatında 20mp fotoğraf boyutu
  • Active Track ile nesne takip kaydı
  • Havada kalma süresi 30 Dakika’dır.
  • Hafıza kartına her pil için kayıt süresi 25 Dakika’dır.
Telefon ile arayarak Drone Kiralama Hizmeti için teklif almanız mümkün değildir. Yapılacak olan işin yazılı olarak iletişim sayfasındaki form’u doldurarark, bilgi@netstudyo.net adresine e-mail atarak ya da 0532 352 44 72 telefon numarasına WhatsApp üzerinden yazılı bir şekilde teklif alabilirsiniz. Söz uçar yazı kalır!

 

Read more →

Lavanta Bahçesi Düğün Hikayesi Fotoğraf Çekimi

Lavanta Bahçesi Düğün Hikayesi Fotoğraf Çekimi ve Video Klip Çekimi

lavanta bahcesi video klip çekimi

lavanta bahcesi video klip çekimi

Lavanta Bahçeleri’nde fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen İstanbulda evlenecek olan çiftlere seleniyorum; Bu çılgınca görünen fikrinize varız. Biz bu çekimi deneyimledik ve hiç zaman kaybetmeden nokta atışı yaparak çekimlerinizi size yormadan tamamlayabiliriz. Nerelerde Drone ile Havadan Çekim yapılır nerede güzel fotoğraflar çekilir, en iyi poz hangi tepede verilir hepsine hakimiz.

Lavanta Bahçesinde Fotoğraf Çekimi ve Çekim Saati Tavsiyesi

Lavanta Bahçelerinde fotoğraf çekimi çok zevkli ve zorludur. Tavsiyemiz fotoğraf çekimini gün batımında yapmanızdır. Gelelim zevkli ve zorlu süreçlere. Zevkli olmasının sebebi oradaki lavanta bahçelerinin sahipleri fotoğraf çekimi için her biri farklı tasarımlara sahip çerçeve ve kapı eşiklerini lavanta bahçelerine yerleştirmişlerdir. Fotoğraf çektirmek ücretsizdir sadece doğru ışık saatinde orada olmanız yeter. Zor olan yanı ise o eşisiz lavanta kokulu bitkileri seven sizden başkaları da var 🙂 ARILAR… korkmayın onların işi sizinle değil bal yapma peşindeler fakat onlara karşı bir hareket yaparsanız bir anda iğnesini size saplayabilir ya da ısırabilir.

lavanta bahcesi fotoğraf çekimi

Lavanta Bahcesi Fotoğraf Çekimi

 

Lavanta Bahçesinde Drone ile Video Klip Çekimi

Önemli olan sizsiniz ama arka planda bulunduğunuz mekan ve orada yaşadıklarınız da güzel bi anı olacak sizin için. Lavanta bahçesinde düğün öncesi video klip çektirelim herkes yapıyor biz de yaptıralım diye düşünmeyin, hayat herkeste farklı izler bırakıyor sizin ki en güzeli olsun. Evet Salda gölünde, Lavanta Bahçelerinde, Salagassos gibi yerlerde çekim yaptık ama en son çektiğimiz en güzeli oldu bu yüzden hiç bir zaman kaybetmeyeceksiniz en güzel sizinki olacak. Bir yıldız gibi poz vereceksiniz çocuklarınız, torunlarınız vay be diyecekler gurur duyacaklar benzemeye çalışacaklar yani örnek olacaksınız biz bunların hepsini düşünüyoruz.

Lavanta Bahcesi Kuyucak Isparta

Lavanta Bahcesi Kuyucak Isparta

Lavanta Bahçesinde Drone ile Havadan Çekim

Lavanta bahçeleri ne kadar büyük alan kaplıyorsa drone ile havadan görüntülenmesi okadar da güzel oluyor. Hayal edin; el ele tutuşmuş koşarken drone ile havadan yükselerek video çekiminde siz küçülüyorsunuz ve lavanta bahçesi büyüyor bir parçası oluyorsunuz o anda.

Lavanta Bahçesi Nerede ? Nasıl Gidilir?

Lavanta Bahçesi nerede, nasıl gidilir? Isparta ili Keçiborlu ilçesi Kuyucak Köyünde Lavanta Bahçelerini bulabilirsiniz. Burdur ilinden lavanta bahçelerine gitmek Isparta ilinden gidiş ile neredeyse aynı mesafe yaklaşık 47-48 km. fakat biz salda gölünde fotoğraf çekimi ve video klip çekimi de gerçekleştirdiğimiz için Burdur’u seçtik salda gölüne 75km mesafede bulunuyor. Salda gölünde ve lavanta bahçelerinde fotoğraf çekimini bir günde tamamlayabilirsiniz. Bunu yapmanın bir kaç yöntemi var.

Salda Gölü ve Lavanta Bahçeleri’ne Gidiş ve Çekim Programı:

  1. Yöntem gece yola çıkıp Burdur’a gelindiğinde dinlenip akşam üstü Lavanta Bahçelerinde fotoğraf ve video klip çekimini yaptıktan sonra ertesi gün sabahtan çekim için salda gölüne geçip ogle vaktine kadar çekim yapıp oradan istanbula dönmek.
  2. Yöntem ise sabahtan yola çıkıp direk lavanta bahçelerine gitmek muhtemelen en geç 5-6 gibi orada olursunuz, lavanta bahçesinde gün batımına kadar fotoğraf ve video çekimini yapıp hotele dönmek yine ertesi sabah ogle vaktine kadar çekim yapıp İstanbul’a dönmek için yola çıkmak.

 

Bunlar en hızlı ve yorucu çekim ama aynı zamanda maliyeti de kısıyor çünkü her kaldığınız gün için ekstra yeme içme ve otel masrafınız olur, geçirilen zaman da çabası yeni çiftler bizi bekler dönmek gerek…

 

Eşsiz bir Düğün Hikayesi için Salda Gölü ve Lavanta Bahçeleri’nde Fotoğraf ve Video Klip Çekmeyi seçerseniz ve bizi tercih ederseniz sorunsuz hızlı eğlenceli bir okadar da yorucu bir sonsuz hatıraya nikahtan önce beraber imza atmış oluruz.

Read more →

Salda Gölü Düğün Hikayesi Fotoğraf Çekimi

Salda Gölü Düğün Hikayesi Fotoğraf Çekimi, Video Çekimi, Drone ile Havadan Çekim

Salda Gölü Düğün Hikayesi Fotoğraf ve Drone ile Video Klip Çekimi’ni tamamladık. Heyecan dolu 8 saatlik bir yolculuktan sonra biraz dinlendik ve çiftimizin hikayesine başlamadan önce çevrede bulunan diğer görülmeye değer yerler hakkında bilgi edindik. İnsuyu mağarası, Salagassos Antik Kenti, Lavanta Bahçeleri gibi yerlerin de gelmişken mutlaka görülmesi gerektiğini belirtmek isterim. Burdur merkez olmak üzere Doğu tarafında İnsuyu Mağarası ve Salagassos Antik Kenti; Batısında ise Salda Gölü ve Lavanta Bahçeleri. Planımız doğrultusunda once İnsuyu Mağarasında daha sonra Salagassos Antik Kentinde Fotoğraf çekimi ve video çekimi yapmak (Maalesef Kültür Bakanlığına Bağlı bir yer olduğu için Drone ile Havdan Çekimi gerçekleştiremedik. İzin alamadık.) ve oradan Lavanta Bahçelerinde Gün batımında Düğün Hikayesi için Video Klip ve Drone Çekimi yaparak günü tamamlamak.

İnsuyu Mağarası ve Salagassos Antik Kenti Fotoğraf Çekimi ve Video Klip Çekimi

Rotamızı oluşturduk ve saat 12:00 gibi yola koyulduk. Dik açıyla gelen güneşin biraz inmesini beklemek bahanesiyle ilk once insuyu mağarasına gittik. Orada kısa bir çekimin ardından Salagassos Antik Kent’e doğru hareket ettik yaklaşık 1.5 saatlik bir yolculuktan sonra hedefimize ulaştık. Salagassos’un önemli özelliğinden biri de içinde bulunan Antik Tiyatronun dünyanın en yüksek rakımda bulunmasıydı. Burada yaklaşık 1 saatlik fotoğraf çekimi ve video çekiminden sonra Lavanta Bahçeleri’ne doğru hareket ettik. Saat 18:00 Lavanta Bahçelerinin olduğu konuma ulaştık fakat Drone Çekimi de olacağı için çok lavantanın bir arada sıralı şekilde olan bir yer aradık ve Drone ile keşif uçuşu gerçekleştirerek 900 metre ötemizde sıralı ve nizami dikilmiş Lavanta Bahçesini keşfettik. Diğer etrafta bulunan küçük lavanta bahçelerinde fotoğraf çekimi için hazırlanmış her bir bahçede farklı çerçeveler ve kapı girişleri hazırlanmış buralarda da bir kaç kare çekilebilir biz buralarda çekim yapmadık çünkü asıl çekim için daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor ve zaman kaybetmeden 900metre uzağımızdaki Lavanta Bahçesine yola koyulduk. Burada gün batımına kadar çekimimizi tamamladık ve biraz dinlendikten sonra Burdur daki otelimize döndük. Böylece 1. Gün 3 mekanda fotoğraf çekimi ve video çekimi gerçekleştirerek yolun da vermiş olduğu yorgunlukla pillerimizi şarj edip uykuya daldık.

Salda Gölünde Fotoğraf Çekimi, Drone İle Havadan Çekim ve Video Klip Çekimi

İkinci günümüzü tamamen Salda Gölü’ne ayırdık. Gölün bulunduğu noktaya ulaştığımızda küçük bir moladan sonra civardaki insanlardan yine çevresi hakkında bilgi aldık ve ilk durağımız Kaya Dibi köyü oldu. Burada kum ve taş yerine suyun içinde kil bulunmakta ve bastığınızda dibe doğru battığınız için burası suya girmek için elverişli bir yer değil fakat fotoğraf çekimi için uygun bir yer. Yolun ilerisinde çekim yapılabilecek yerler mevcut fakat biz zaman kaybetmeden en popular olan Maldivler diye bilinen insanların suya girdiği ve güneşlendiği tarafa geçtik. İnsanların yüzdüğü ve güneşin tadını çıkardığı yerden biraz uzaklaşarak Düğün Hikayesinin çekimine devam ettik. Son set yerimiz olan Meldivler Plajı’nda Kurgusu ve Montajı sonra yapılmak üzere Drone ile Havadan Çekimimizi ve Video planlarımızı çekerek Maldivler Cafe’de çekim sonrası çayımızı yudumlayarak yorgunluğumuzu attıktan sonra İstanbul’a dönüş için yola koyulduk. Akşam 19:00 da yola çıkarak Bursa üzerinden İstanbula gelmemiz tam 10 saat sürdü. Yolda çok mola verdik gün batımını çekmek için yolda durduk ve sanki iki gündür çekim yapan biz değilmişiz gibi güneş batana kadar manzara fotoğrafları ve hatıra fotoğrafları çektik.

Salda Gölü Drone ile Video Klip Çekimi

Salda Gölü Drone ile Video Klip Çekimi

Burdur Düğün Hikayesinde Edindiğimiz Tecrübeler

  • Salda Gölünde Düğün Hikayesi yorucudur ama inanılmaz keyiflidir.
  • Yolun 7-8 saat sürmesinden dolayı aracı kullanabilen en az iki kişi olması gerekiyor.
  • Düğün hikayesini bir güne sığdırmak istiyorsanız 3 yerden ikisini seçmeniz gerekiyor
    • Kombinasyonlar Salagassos – Salda Gölü ya da Salda Gölü – Salagassos
    • Salda Gölünü sabah saatlerinde Lavanta Bahçesini gün batımında çekmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Salagassos ve çevresinde aç kalabilirsiniz. Salda Gölü çevresinde aç kalmazsınız.
  • Dönüşü Bursa üzerinden yapmayın yol gereksiz bir şekilde uzuyor dönüşümüz 10 saat sürdü!
  • Salagassos Antik Kent‘e asfaltı takip edin, dağ tepelere navigasyona inanarak çıkmayın yol üzerindeki insanlara sorun.
  • Burdur köftesi’ni yemeden dönmeyin.

Siz de bizim tecrübe ettiğimiz Salda Gölünde Düğün Hikayesi Fotoğraf ve Video Klip Çekiminden yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki iletişim numaralarını arayarak bize ulaşabilirsiniz.

* Çay içmeye de bekleriz.

Read more →

Dış Çekim Yapılan Yerler ve Odaklama

Dış Çekim Yapılan Yerler ve Odaklama

Odaklama söz konusu olduğunda pek çok fotoğrafçı bunu gerçekten kolaylaştırıyor. Portre fotoğrafçısını düşünün. Odağınızı portre fotoğrafçılığında nereye kuracağınız için kuralın ne olduğunu biliyor musunuz? Neredeyse hiçbir istisna yoktur. Gözler aynı odak düzleminde değilse, o zaman sadece yakın göze odaklanırsınız. Hepsi bu kadar.

Ayrık bir konuya sahip olan fotoğrafçılar için de kolaydır. Örneğin, dış çekim yapılan yerler olarak vahşi yaşam fotoğrafçıları her zaman hayvanın odaklanmasını isterler. Her seferinde odaklarını basitçe belirlediler. Hayvan yeterince yakınsa, dış çekim fotoğrafçıları için kurallar uygulanacak ve gözleri hayvana odaklanacaktır.

Dış mekan fotoğrafçıları genellikle odakla daha zor bir zamana sahipler. Odak noktanızı ayarlamak için her zaman açık ve ayrı bir konu yoktur. Ayrıca genellikle tüm sahneyi yakalamaya çalışıyorsunuz, böylece odakta bir dizi şeye ihtiyacınız var. Diğer fotoğrafçılar genellikle çekim yapılan yerler olarak arka planlarının bulanıklaşmasından memnun olurlar. Manzaraları, deniz manzaralarını ve şehir manzaralarını çekenlerle değil, düğün dış çekim fotoğrafları gibi düşünebiliriz.

Bu nedenle, dış mekan fotoğrafçılarının genellikle odak kavramını diğerlerinden daha fazla anlaması gerekir. Bundan sonra, odağınızı ayarlarken kullanabileceğiniz bazı pratik kurallara yöneleceğiz.

Odaklanma Nasıl Çalışır?

Odaklamanın nasıl çalıştığına baktığımızda, lenslerin veya kameraların karmaşıklığına girmenize gerek yok. Gerçekten bilmeniz gereken tek şey şudur: Odağı belirlediğinizde, uzak olmayan bir noktaya odaklanıyorsunuz. Odağı belirledikten sonra, odaklandığınız her şeyden aynı uzaklıkta kaldığınız sürece odakta kalır.

Bunu kendiniz görmek için, odağı bir şey üzerinde ayarladıktan sonra merceğinizin üst kısmına bakın. Pek çok mercek üzerinde, üstte bir değer aralığıyla bir ölçek vardır. Bunlar mesafelerdir. Buna bakmak, odak noktanızın ne kadar uzakta olduğunu gösterir.

Odağınızın belli bir mesafede ayarlanmış olması, fotoğrafçılık için bir takım etkilere sahiptir. Birincisi, belirli bir mesafeye odaklandığınız için, o mesafedeki her şeyin de odakta olacağıdır. Çekim yapılan yerler olarak sizden 12 metre uzakta bir kişiye odaklanıyorsanız bir kedi ve bir köpek aynı genel yönde 12 metre uzağınızdaysanız, köpek ve kedi de odakta olacaktır.

Peki, dış mekan fotoğrafçılığı için nereye odaklanmalısınız?

Cevap genellikle, düşündüğünüzden daha kolay. Aslında, benim tavsiyem çekim yaparken size yardımcı olmak için 3 basit kurala dayanıyor.

Manzaraların, deniz manzaralarının ve şehir manzaralarının, resimlerde çok çeşitli mesafelere sahip olmaları ve tüm bu mesafeleri odakta tutmak için benzersiz olduklarını unutmayın. Diğer çoğu fotoğraf türünde bu kadar geniş bir mesafe yok ve hatta nerede olduklarını bile, genellikle arka planın bulanık olmasını istersiniz. Sizin için çalışacak alan derinliğini koymak, normalde, eğimli olabileceğinizden daha yakın odaklanmanız gerektiği anlamına gelir.

Çekim yapılan yerler için resminizdeki her şeyin çok uzak olduğu yerlerde, işin derinliğini işe yerleştirmek, odağınızı en uzak ayarından biraz daha yakına çekeceğiniz anlamına gelir.

Fotoğrafta istediğiniz öğelerin size yakın olduğu yerlerde, daha yakından odaklanın ve objektifinizin geniş açısına ve arka planı keskin tutmak için alan derinliğine güvenin. Ve elbette, son kuralı gözden kaçırmayalım:

Resimde bir konu varsa, odaklanın.

Bu basit kurallara uymak, herhangi bir sayı veya belirli mesafeler hakkında endişelenmeden, fotoğrafınızın keskin olmasını sağlar. Şimdi karmaşık ve zaman alıcı görünüyorsa, tecrübe kazandıkça olmaz.

Bütün bunlar göz önüne alındığında, sadece ne yaptığınıza dikkat ederseniz, resminizin içindeki her şeyi keskin tutmak için en küçük açıklığı nadiren kullanmanız gerekir. Yine, çekim yaparken, rakamlar hakkında endişelenmek istemeyeceksiniz, bu yüzden bunu basit tutmamız gerekiyor.

Read more →
Call Now Button